PINTXOAK DURANGO 2019

GORA GORA

Gilda lau dimentsio

Tarta rellena de crema de gilda y aguacate con pistacho, sésamo, tejas de queso y esferificación de aceituna negra sobre base de galleta agridulce

Gildazko krema eta ahuakate pistatxorekin beteriko tarta, gaztai teilak eta oliba beltzen esferikikazioa gazi-gozo gailetaren oinarriarekin

 

 

INTXAURRE KULTUR ELKARTEA

Intxaurre Hanburgesa

Pan con pipas relleno de lechuga, cebolla frita, queso, hamburguesa de la casa con salsa especial

Pipadun ogi barruan, letxuga, kipula errea, gazta, etxeko hanburgesa eta saltsa berezidun mokadua

KALE-KANTOI

Mendeurrena

Crujiente de platano con tamal de maiz dulce, pure de  boniato y pescado blanco macerado con jugo de limón y salsa de ají  amarillo

Banana kurruskatsua arto tamal gozoarekin, patata gozoaren purea eta limoi zukuarekin beratutako arrain zuria eta ají saltsa horiarekin

RUGBY TABERNA

Bety-Try

Pan bao relleno de coleslaw y pulled pork

 

Bao ogia coleslawarekin eta pulled pork

 

ARKUPE TABERNA

Rulo Arkupe

Rulo de carrillera en salsa sobre puré de patata violeta y alioli picante.

Masail-mamiaren kizkurra patata pure morearen gainean eta baratxuri maionesa biziarekin

 

LEKU-BERRI

Pimanchoa

Pimiento verde relleno de bechamel de anchoa con salsa de piquillo y pan crujiente.

Antxoa bexamelaz beteriko piper berdea pikillo piper saltsa eta ogi kurruskatsuarekin

TXANTONESA

Mar adentro

Vieira rellena de moluscos con farsa de verduras y coral de marisco gratinado al horno

Moluskuz beteriko erromes maskorra barazki oinarriarekin eta itsaski korala labean gratinatua

 

 

MIKELDI TABERNA

Oierdi bi

Etxeko saltsa, bakailao, leka krema eta kurruskaria

Etxeko saltsa con crujiente, bacalao y crema de legumbres

 

POL POL

El rancho

Tartaleta salada con un volcán de guacamole suave, ragout de jabalí, acompañado de una salsa de jalapeños y nacho de queso

Tartaleta gazitua guakamole arinaren sumendi, basurdearen ragouta, jalapeño saltsa eta gaztai natxoekin

ZERO

Hongo-Burger

Hamburguesa de ternera y hongos con canónigos, salsa de cebolla caramelizada y queso crema gouda acompañado de patatas paja

Txahal hanburgerra eta onddoak ardi-mihi belarrekin, tipula saltsa karameluan eta gouda gaztarekin lasto patatekin

 

 

LES VILLES TABERNA

Arca de Noé

Wantan relleno de carrillera sobre lascas de queso Idiazabal acompañado de compota de manzana agria y reducción de Pedro Ximenez.

Masail-mamiaz beteriko Wantana Idiazabal gaztai ezpalen gainean sagar mingots konpotarekin lagunduta eta Pedro Ximenez urrituarekin

 

BATZOKI DURANGO

Ahate kixkor

Confit de pato estofado con frutos rojos y esencia de naranja sobre pan de cristal rociado de semillas de kinoa

Ahate konfit erregosia fruitu gorriekin eta laranja esentziarekin, kristal ogiaren gainean kinoa haziekin zipriztinduta

 

BOWIE

La bomba

Albóndiga de toufu y setas chinas con salsa zen

Toufuzko haragi bola eta txinatar perretxikoak Zen saltsarekin

 

BAR ALEX

Sepia al estilo canario

Pan de cristal con sepia, gamba y mojo picón

Kristal ogia txibiarekin, ganba eta mojo pikonarekin

 

 

NAPOZT

Zuri-gorrixe

Vasito de ajoarriero de bacalao acompañado de bechamel, cebolla deshidratada y aceite al perejil.

Bakailaozko baratxuri-piperren edalontzitxoa bexamelarekin, tipula deshidratatua eta perrexil olioa

LA OFICINA

Txerri Crunch

Pasta especial rellena de carrillera ibérica al vino tinto con reducción dulce

Ore berezia Iberiar masailarekin betea, ardo beltzaren saltsan eta gozo urrituarekin

 

LUPETZA

Crujiente cítrico

Triangulito relleno de puerro con gamba, soja de naranja y salsa romescu

Porrua ganbarekin beteriko triangelu txikia, laranja soja eta romescu saltsarekin

.

GORROTXA

Teriyaki

Meloso de panceta sobre hummus crujiente de boniato y salsa teriyaki

Hirugihar eztitsua patata gozoaren hummus kurruskatsuaren gainean, eta teriyaki saltsa

 

CENTRO PALENTINO

Ven vegano ven y no vegano también

Tosta de pan de espelta con vegetales y fruta tropical con vinagreta de cítricos y aceitunas verdes

Espelta ogia txigorkia barazkiekin eta tropikal fruitua zitrikoen olio-ozpin saltsa eta oliba berdekin

COLLINS

Bocadillo Collimare’s

Pan de amapola con chipirones fritos, brotes de ajoarriero, cebolla deshidratada y salsa de cebolla caramelizada con ajo

Mitxoleta ogia txipiroi frijituarekin, ajoarriero kimuak, típula deshidratatua eta tipula saltsa karameluan baratxuriarekin

 

 

AMALUR

Mai-Bao

Pan asiático con carne, setas, piquillo, kimchi, soja y aceite de sésamo acompañado de una gilda

Asiar ogia okela, perretxiko, kimchi, soja eta sesamo olioarekin gilda batekin lagunduta

KÜTTUN

Kuttun Roll

Tortita rellena de picadillo de pollo, lechuga, tomate, cebolleta, queso y salsa de la casa

Oilasko xehakinaz beteriko talo txikia, letxuga, tomate, tipulina, gaztaia eta etxeko saltsa

PITXI

Capuchino con canutillo de crema de la Mia Mama

Crema de setas y champiñones con espuma de queso acompañado de un canutillo de bechamel con langostino y merluza

Perretxiko eta txanpinoien krema gazta bitsarekin eta bexamel tutua otarrainxka eta legatzarekin

GAUARGI

007

Rollito relleno de jamón con verduras y reducción de Martini rojo.

Urdaiazpikoa barazkiekin beteriko bildu txikia Martini gorriaren urrituarekin